Adele

glutenfria jordnötskakor med choklad // recept.

Jag säger det igen, köp boken Friendly food. Detta recept kommer från den boken, har ändrat om lite i receptet.

Så goda.

2 ägg, 1 dl smält smör*, 1 dl jordnötssmör(jag tog saltat), 2 msk kokosmjöl, 4 msk kokossocker, 1 tsk bakpulver, ca 100g mörk choklad (sockerfri om du vill vara extra nyttig)*.

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop ägg, smör och jordnötssmör.

Häll därefter i resten förutom chokladen.

Hacka chokladen till lagom stora bitar och vänd i.

Klicka ut smeten till ca 10-12  kakor på en bakplåtsklädd form.

Grädda i 7-10 minuter.

* Om du ej tål smör eller vanlig choklad, byt ut smöret till kokosolja och chokladen till mjölkfri choklad.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas