Jag säger det igen, köp boken Friendly food. Detta recept kommer från den boken, har ändrat om lite i receptet.
Så goda.
2 ägg, 1 dl smält smör*, 1 dl jordnötssmör(jag tog saltat), 2 msk kokosmjöl, 4 msk kokossocker, 1 tsk bakpulver, ca 100g mörk choklad (sockerfri om du vill vara extra nyttig)*.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg, smör och jordnötssmör.
Häll därefter i resten förutom chokladen.
Hacka chokladen till lagom stora bitar och vänd i.
Klicka ut smeten till ca 10-12 kakor på en bakplåtsklädd form.
Grädda i 7-10 minuter.
* Om du ej tål smör eller vanlig choklad, byt ut smöret till kokosolja och chokladen till mjölkfri choklad.





När smoothien verkligen inte får plats i ett glas....
hallon, avokado, banan, nässelpulver, dadel, jordnötssmör, vatten, sojamjölk.


Sockerfria och glutenfria mandelbiskvier
1 dl mandelmjöl, 1 äggvita, 1,5-2 msk agave.
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop äggvitan med agaven tills det blivit ett vitt skum.
Vänd ner mandelmjölet och rör försiktigt.
Spritsa ut till små biskvier på en bakplåtsklädd form, antingen med en påse du klippt ett litet hål i eller en spritser.
Grädda i ca 5-7 minuter.


7 små semlor.
Ingredienser: 1,5 dl mandelmjöl, 1 dl mixade kokosflingor eller kokosmjöl, 2 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1/2 skopa proteinpulver vanilj, 1,5 tsk kardemumma, 1 dl mjölk, 3 ägg, 1 msk grädde, en nypa salt, 1 msk honung.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser, därefter rör du i resten av ingredienserna förutom en äggvita. Vispa äggvitan tills den blivit hård och fluffig. Vänd ner det vita skummet i smeten och rör om försiktigt.
Häll upp smeten i smorda muffinsformar. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.
Mandelmassa
Rör ihop 3 msk agave sirap, 2 msk mjölk, 1/2-1 dl mandelmjöl eller grovmixade mandlar. Ställ in i kylen.
Grädde
Vispa vispgrädde tills den blivit fluffig (jag testade kokosgrädde, ska dock ta vanlig nästa gång)



Mina semlor som jag åt var dock inte helt sockerfria, florsockret fick åka på, svårt att ersätta det!


Kombinationen av citron, carob och jordnötssmör är helt fantastisk. Favoritbollarna för stunden.
Måtten är ungefärliga, mätte ej upp när jag gjorde rawbollarna.
Ingredienser
10 dadlar, 2 msk kokosflingor, 3 msk cashewnötter, 3 msk havregryn, 1 msk carobpulver, 1,5 msk jordnötssmör, 1/2 msk citronsaft, zest från en halv citron.
MIXA.

1 msk chlorellapulver, 2 cm ingefära, 1 1/2 dl fryst mango, 2/3 banan, citronjuice, 1 dm gurka.


Chokladkaka
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa ihop foljande ingredienser
8 dadlar, 1 ägg, 3 msk smält smör, 1/2 dl havregryn, 100 g avrunna kikärtor, 4 msk agavesirap, 2 msk kakao, 1/2 tsk bakpulver, en nypa salt.
Häll upp i en bakplåtsklädd brödform, grädda i ca 10-12 minuter. Den ska vara kladdig.


Glutenfritt ostbröd.
Ingredienser
1 dl bovetemjöl, 1/2 dl havregryn, 1/2 dl sojamjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk pofiber, salt, en näve russin, 1 dl riven ost, 2 ägg, 1 dl kvarg, 1 dl riven morot, 3 msk smör.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser, först de torra sedan de "blöta".
Klicka ut till lagom stora bollar på en bakplåtsklädd form.
Grädda i ugnen ca 8-10 minuter.

Urgoda raw food bollar med smak av apelsin och choklad.
Recept (ungefärliga mått)
8 dadlar, rivet apelsinskal, 1 msk apelsinjuice, 2 msk solrosfrön, 2 msk linfrön, 15 mandlar, 4 msk kokosflingor, 1 msk kakao, 1 msk carob, en nypa salt.
Mixa tills det har blivit till en jämn smet. Rulla till bollar, pimpa dem med kokosflingor, carob eller hackade nötter.





Tänkte dela med mig av receptet på glutenfria lasagneplattor som jag hittade i boken Friendly Food här om dagen.
Om ni vill ha hela receptet på denna supergoda vegetariska lasagne rekomenderar jag er att springa och köpa boken!
Glutenfria lasagneplattor
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda 3-4 msk quinoamjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 2 ägg, 1 dl vatten och örtsalt.
Låt stå 7 minuter.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, smöra in det lite försiktigt.
Häll på smeten och platta/dra försiktigt ut den med hjälp av en sked eller liknande tills den blivit tunn.
Grädda i ugnen ca 6-7 minuter.
Låt svalna.
Skär eller klipp till lagom stora lasagneplattor.




Rör ihop följande ingredienser:
7 ägg, 500g keso, 1 dl riven ost, 1 paket klippt och stekt kalkonbacon, 1/2 dl quinoamjöl, 1,5 msk fiberhusk, lite salt.
Häll upp i en smörad form och grädda i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.



1 dl kvarg, 1/2 dl mjölk, 1 1/2 dl hallon, 1/2 banan, 1/4 päron, en bit ingefära, 1 msk chlorellapulver.


Vi åt tortillapizza i fredags, så enkelt och gott. Ett stort plus är att de tar så kort tid att göra, högst 15 minuter med gräddningstiden. Recept finns här.

