Adele

Kategori: Recept

vietnamesiska vårrullar.

 

Efter att jag fått reda på att man kan äta soja som glutenintolerant, trots att det står vetemjöl i innehållsförteckningen var jag bara tvungen att prova göra asiatiska vårrullar. Blev en riktig hit, mums.

Ni som vill läsa om detta kan bland annat kika HÄR.

 

 

Ingredienser: rispapper (hittade mitt på Willys), avokado, kallrökt lax, gurka, paprika, morot, bladsallad, sugarsnaps.

Skiva alla ingredienser så tunnt du kan för att få fina, lättformade bitar. 

Lägg ett rispapper i fingervarmt vattenbad ca 10-15 sekunder. 

Ta upp papperet, lägg upp det på en tallrik. Lägg på ingredienserna i mitten av papperet. Vik ihop till ett litet paket.

Servera med soja, sweet chilisås eller annan asiatisk sås. + lite ris och några sugarsnaps.

kladdkaka paleo.

4 ägg, 6 dadlar, 3/4 dl agavesirap, 3 msk kokossocker, 3-4 msk kakao, 1 dl mandelmjöl, 2 msk kokosmjöl, 1 tsk bakpulver, en nypa salt.

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa dadlarna tills de blivit till en slät pureé. 

Rör ihop alla torra ingredienser, häll därefter i resten och rör om.

Smöra en springform och häll i smeten.

Grädda i ugnen ungefär 7-8 minuter.

 

glutenfritt mandelbröd.

Glutenfritt gott bröd, here you go.

Ingredienser

2 ägg

50 g smör

2 dl yoghurt

örtsalt

1, 5dl mandelmjöl

0,5 dl bovetemjöl

3 msk linfrön

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1/2 dl pofiber

Vispa ihop ägg, yoghurt, salt och smält smör. Rör därefter i resterande ingredienser och låt stå 10 minuter. 

Klicka ut till brödbullar på en smörad plåt. Grädda i ugnen ca 7-10 minuter.

 

 

 

 

 

saffransgröt.

Julen är slut, jag vet. Men jag måste bara tipsa om denna drömgoda gröten som smakar lussebulle.

Koka ihop 1 dl havregryn, 1 msk linfrön, 1 msk chiafrön, 1 msk kokosflingor, 1 msk russin, 2,5 dl vatten. När gröten är klar, rör i 1 paket saffran och 1 skopa vaniljproteinpulver. Toppa med valnötter!

drink your greens.

Livet är inte snällt mot mig just nu. Proppar i mig nyttigheter i hopp om att bli frisk. 

Smoothie extra allt (inte supergod, men brutalt nyttig): gurkmeja, nässelpulver, proteinpulver, ingefära, selleri, gurka, grönkål, äpple, blåbär, mjölk.

glutenfria och sockerfria kakor med pepparkakssmak.

1 ägg, 2 msk smält smör, 2 msk mjölk, 8 dadlar, 2 msk agave sirap, 1/2 cm riven ingefära, 2 tsk pepparkakskrydda, 16 paranötter, 4 msk solrosfrön, 3 msk bovetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1/2 msk fiberhusk.

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa paranötter och solrosfrön tills det nästan blivit till ett mjöl. Rör sedan ihop alla ingredienser, klicka ut till ganska tunna kakor på en bakplåtsklädd form. Ringla över lite agave sirap på kakorna innan du stoppar in dem i ugnen. Grädda i ca 10-12 minuter.

 

bli-frisk-smoothie

Ungefärliga mått: 1,5 dl hallon, 1,5 dl mjölk, 1/2 avokado, ca 1,5 cm ingefära, 1/2 skopa vaniljproteinpulver,  en nypa gurkmeja,  eventuellt en skvätt vatten.

charkisar.

Lite kul måste man allt få ha på helgen trots att man är sjuk!

Gårdagens middag bestod utav: svarta och gula morötter, 3 olika salami, mortadella, oliver, halloumi, brie, körsbärstomater, glutenfria kex, päron, vitlökssmör och kronärtskocka.

brownie á la paleo.

Ingredienser

10 dadlar, 2 ägg, 1 msk kokosolja, 3/4 dl agave sirap, 1 dl mandelmjöl, 2 msk carob pulver, 2-3 msk kakao, 3 msk solrosfrön, 4 msk kokosflingor, en nypa salt.

 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mixa kokosflingor och solrosfrön till mindre bitar. 
  • Kärna sedan ur dadlarna och mixa ihop dem till en jämn röra.
  • Häll därefter i resterande ingredienser och mixa väl.
  • Smaka av, häll i mer kakao/agave om det behövs.
  • Häll upp smeten i en smörad form.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Håll koll så den är lite kladdig när du tar ut den!

 

sockerfria saffransmuffins.

Saffransmuffins på ett nyttigt och glutenfritt vis!

Ingredienser: 3 ägg, 4 msk agave sirap, 2 morötter, 3 msk kokosmjölk, 2 msk kokosolja, 1 näve russin, 2 msk stevia, 1/2 dl proteinpulver vanilj,  1/2 dl mandemjöl, 1 pkt saffran, 1 msk pofiber, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser, rör därefter i resten. Häll upp i muffinsformar , helst i aluminium eller silikon så inte smeten rinner ut. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. 

proteinbombad chokladbrownie.

Brownie

Ingredienser: 4 ägg, 2 msk kokosolja, 1/2-1 dl agave sirap, 1/2 skopa caseinpulver choklad, 3 msk kokosmjöl, 3-4 msk kakao beroende på hur mycket man gillar choklad, 1/2 msk fiberhusk.

Sätt ignen på 180 grader. Smält kokosoljan. Rör försti hop de torra ingredienserna, rör sedan i resten.  Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form, inte en allt för stor. Grädda i ugnen ca 10 minuter.

Topping

Medans kakan står i ugnen gör du caseinpudding. Rör ihop ca 1,5-2 skopor caseinpulver med chokladsmak tillsammans med ca 1 dl vatten. Låt stå i kylen ca 15 minuter. 

 

Häll på caseinpuddingen på kakan och ställ den i frysen ett tag. Sen är det fritt fram att hugga in!